Τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής, Γιάννη Καβακλή

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Forthnet, τονίζοντας την αισιοδοξία για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του γρήγορου Internet και της τηλεόρασης, παρά την οικονομική κρίση, «που δίνει την ευκαιρία στην εταιρεία μας να ωφεληθεί από τις οικονομίες κλίμακας που προκύπτουν».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για μία ενιαία και μακρόχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική χωρίς αιφνιδιασμούς και στην ανάγκη για επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς χωρίς όμως αυτές να ακυρώνουν τις επενδύσεις δις. ευρώ που έχουν ήδη γίνει από τους εναλλακτικούς παρόχους.

Είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θα είναι δυνατή η προσέλκυση νέων επενδυτών αν με πρακτικές απορρύθμισης θέσουμε σε κίνδυνο τις υφιστάμενες επενδύσεις των εναλλακτικών παρόχων με την ελπίδα να προχωρήσει σε αμφιβόλου μεγέθους επενδύσεις σε ενδιάμεσες τεχνολογίες VDSL ο κυρίαρχος πάροχος».

Καταλήγοντας, τόνισε την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής που θα επιτρέψει την ανάπτυξη των δικτύων επόμενης γενιάς διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς, την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών με τελικό κερδισμένο τον καταναλωτή που θα απολαμβάνει πρωτοπόρες υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.