Η EY Ελλάδος και η Convert Group προχώρησαν σε συμφωνία για την απόκτηση από την ΕΥ Ελλάδος του Συμβουλευτικού Τμήματος της Convert Group. Μέσω της συμφωνίας, η EY Ελλάδος αποκτά επιπλέον εξειδίκευση και τεχνογνωσία σε λύσεις και υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου, επεκτείνοντας τις ήδη προσφερόμενες συμβουλευτικές της υπηρεσίες, μεταξύ άλλων σε τομείς, όπως e-commerce consulting και omni-channel consulting, συμβουλευτικές υπηρεσίες Data & Analytics για το ηλεκτρονικό εμπόριο και υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Με τη σειρά της, η συμφωνία αυτή προσφέρει στην Convert Group τη δυνατότητα και τους πόρους να «αφοσιωθεί στο όραμά της και να ηγηθεί με την καινοτόμο πλατφόρμα της eRetail Suite στο παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο». Παράλληλα, η Convert Group συνεχίζει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Data & Analytics καταναλωτικών αγαθών και φαρμάκων, μέσα από τις πλατφόρμες της.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, ανέφερε σχετικά: «Σε μία κρίσιμη συγκυρία, όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο σημειώνει σημαντική άνοδο παγκοσμίως, η απόκτηση του Συμβουλευτικού Τμήματος της Convert Group, το οποίο έχει εξαιρετική φήμη και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα εξειδίκευσής του, εμπλουτίζει περαιτέρω τις δεξιότητες της EY Ελλάδος, επεκτείνοντας στρατηγικά το αποτύπωμά της σε έναν τομέα αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τους πελάτες μας. Καλωσορίζουμε με χαρά τους νέους συναδέλφους μας». 

Ο Παναγιώτης Γκεζερλής, ιδρυτής και CEO της Convert Group και η Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Partner, Chief Product Officer και Deputy CEO της εταιρείας, σχολίασαν: «Αποχωριζόμαστε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας μας. Είμαστε συγκινημένοι, αλλά και τρομερά χαρούμενοι, για την ομάδα συμβούλων μας. Με επικεφαλής τον Στέφανο Πρόκο, πλέον Associate Partner στην EY Ελλάδος, η ομάδα θα συνεχίσει επάξια τη δραστηριότητα που ξεκινήσαμε μαζί. Σημαντικός παράγοντας στην επιλογή μας ήταν το γεγονός ότι, παρά το μεγάλο μέγεθος και την παγκόσμια παρουσία της, η ΕΥ είναι μια εταιρεία που έχει ως επίκεντρο τους ανθρώπους της. Αυτά ταιριάζουν απόλυτα στην επιχειρηματική φιλοσοφία μας και ήταν, ίσως, το πιο σημαντικό κριτήριο που είχαμε μαζί με την ομάδα των συμβούλων μας για αυτή την κίνηση».