Το φιλανθρωπικό ταμείο Estée Lauder Emerging Leaders (ELEL) Fund, το οποίο ίδρυσε η Estée Lauder, στο πλαίσιο του Estée Lauder Companies Charitable Foundation, ξεκινά τη λειτουργία του με στόχο, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, να επαναπροσδιορίσει την ηγεσία, υποστηρίζοντας μια νέα γενιά αναδυόμενων ηγέτιδων γυναικών, αμφισβητώντας τα στερεότυπα των φύλων στην ηγεσία.

Θα στηρίξει δε παγκόσμιους οργανισμούς οι οποίοι παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, καλλιεργούν υποστηρικτικές κοινότητες και υποστηρίζουν αναδυόμενες ηγέτιδες που έχουν ένα τολμηρό όραμα για αλλαγή. Η Estée Lauder πραγματοποίησε μία αρχική επένδυση ύψους ενός εκατ. δολαρίων στο ELEL Fund, ενώ η Vital Voices, παγκόσμιος ΜΚΟ που επενδύει σε γυναίκες ηγέτιδες, επιλέχτηκε ως ο πρώτος συνεργάτης του προγράμματος, το οποίο ξεκινά τον Ιούλιο του 2022.

Οι 2 τους δημιούργησαν ένα προσαρμοσμένο διαδικτυακό και μη πρόγραμμα, στο οποίο η υποβολή αιτήσεων για τoν α΄ και β΄ κύκλο είναι ήδη ανοιχτή στο vitalvoices.org. «Η κληρονομιά της μάρκας Estée Lauder, που μετρά 75 χρόνια, δείχνει τι μπορεί να επιτύχει μια γυναίκα με όραμα», δήλωσε ο Stéphane de La Faverie, Global Brand President, Estée Lauder & Aerin Beauty και Group President, The Estée Lauder Companies.