Το κεντρικό κτίριο του Ζαππείου Μεγάρου φωταγωγήθηκε φέτος με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, στo πλαίσιo της παγκόσμιας πρωτοβουλίας φωταγώγησης μνημείων και κτιρίων οροσήμων, για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, της The Estée Lauder Companies.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, το Ζάππειο φωτίστηκε στο ροζ χρώμα της εκστρατείας, υπενθυμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης με μήνυμα «Η Ομορφιά μας Ενώνει στον Αγώνα Κατά του Καρκίνου του Μαστού».

Παράλληλα, η Estée Lauder Hellas, αντί των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της φωταγώγησης κτιρίων για τον καρκίνο του μαστού, θα πραγματοποιήσει δωρεά για την άμεση αγορά σύγχρονου ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού, με στόχο να ενισχυθούν με εξοπλισμό νοσοκομεία και υγειονομικές δομές της περιοχής για την έγκυρη εξέταση των κατοίκων.

Η δωρεά θα γίνει προς την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με τη συνεργασία της οποίας θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις στις περιοχές που επλήγησαν.