Με εξίσωση αριθμού ανδρών και γυναικών στο δυναμικό της έως το 2025
Η Accenture ανακοίνωσε ότι έως το 2025 θα επιτύχει την εξίσωση του αριθμού ανδρών και γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό της, ήτοι 50% γυναίκες και 50% άνδρες.

«Η διαφορετικότητα (diversity) καθιστά την επιχείρησή μας ισχυρότερη, περισσότερο καινοτόμο και, πρωτίστως, κάνει τον κόσμο μας καλύτερο», δήλωσε ο Pierre Nanterme, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture. «Με τον νέο αυτό στόχο, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους ανθρώπους μας και στους πελάτες μας αναφορικά με τη δέσμευσή μας για την εξίσωση του αριθμού αντρών και γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό μας».

Αυτή τη στιγμή, η Accenture απασχολεί 150.000 γυναίκες, σχεδόν 40% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της. Έχει αναλάβει σειρά δράσεων προκειμένου να προσελκύσει, να διατηρήσει, να ενισχύσει και να υποστηρίξει τις γυναίκες στην πορεία της για την επίτευξη ενός αριθμητικά εξισορροπημένου, σε επίπεδο φύλου, ανθρώπινου δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της προώθησης γυναικών σε ανώτατα διοικητικά επίπεδα και ρόλους με ευθύνη κερδοφορίας, και της δέσμευσης για διαφάνεια.