Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/5

Με θέμα την επιχειρησιακή συνέχεια των οργανισμών και τη διαχείριση των απειλών, έλαβε χώρα την Τετάρτη 29/5 στο Divani Caravel, το 5th Risk & Business Continuity Management Forum, μια διοργάνωση του Netweek της Boussias Communications και της Fidel & Fortis.

Στο 5th Risk & BCM Forum εισήχθη η έννοια του Organizational Resilience και σε τέσσερα Masterclass αναπτύχθηκε η σημασία της Ανθεκτικότητας των οργανισμών και οι παράγοντες που την καθορίζουν. Τα Masterclass πλαισιώθηκαν από συζήτηση πάνελ και ζωντανές συνεντεύξεις. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τέθηκε ο ανθρώπινος παράγοντας και ο ρόλος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Keynote speaker ήταν ο Wassili Zafiris, ο οποίος ανέπτυξε τον τομέα και έκανε ειδική αναφορά στο κόστος και στις επιπτώσεις στην ανθεκτικότητα ενός οργανισμού από το stress των εργαζομένων σε αυτόν. Ο κεντρικός ομιλητής τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της κουλτούρας ενός οργανισμού στην ανθεκτικότητά του, όπως και εκείνον της υπευθυνότητας, που σκόπιμο είναι να καλλιεργηθεί στους εργαζομένους.

Τον κρίσιμο τομέα του ελέγχου της εγκυρότητας πλάνου επιχειρησιακής συνέχειας ανέπτυξε ο Dr. Εμμανουήλ Αλβίζος, PhD IT Governance Senior Consultant, Priority AE. Χορηγός του Συνεδρίου ήταν η Priority ΑΕ, Υποστηρικτής η Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΑΙΑ) ΑΕ και Conference Experience Sponsor το Conferience.