Η Mastercard πραγματοποίησε το ετήσιο Athens Innovation Forum 2021, με τίτλο «Restart with Passion and Purpose», την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, παράγοντες των κλάδων της τραπεζικής και της τεχνολογίας, μέλη του οικοσυστήματος των startups, αλλά και στελέχη της εταιρείας, επικεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Forum στην επανεκκίνηση και την ανάκαμψη μέσα από την καινοτομία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και του ΙΟΒΕ, Δρ. Νίκος Βέττας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επανεκκίνηση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Από τη μεριά του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Δρ. Χρίστος Δήμας, τόνισε τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας ως κινητήριων δυνάμεων στην πορεία της επιτυχούς επανεκκίνησης.

Παράλληλα, παρουσίασε μία σειρά από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την ουσιαστική ενίσχυση του οικοσυστήματος της καινοτομίας της χώρας. Η ελληνική εταιρεία Woli αναδείχθηκε νικήτρια του πρώτου Mastercard Fintech Day, powered by Start Path.