Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στο χθεσινό συνέδριο της Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ΕΒΕΑ

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς. Στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και στην αντιμετώπισή του αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Καθηγητής Μάρκετινγκ και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών, Γιώργος Αυλωνίτη, ενώ το συνέδριο περιλάμβανε 2 ενότητες.

Στην ενότητα «Ελληνικό Προϊόν: τι σημαίνει; Προσφορά στην ελληνική οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική» μίλησαν ο Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ, Γιώργος Μπάλτας, ο Νίκος Ζέρβας, Οικονομικός Διευθυντής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η Ευανθία Δήμου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της 520 Barcode Hellas, ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Ιάκωβος Καργαρώτος και ο Θοδωρής Τσεμπερούλης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Μαρινόπουλος.

Στη δεύτερη ενότητα χαιρετισμό απηύθυναν η Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του ΠΣΕ και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς. Στη συνέχεια μίλησαν ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, ο Βαλέριος Σοκολίδης εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων στην Ρωσία και εκπροσώπος της Terra Grata Ltd. στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της SP Pythagoras, ο Ιωάννης Στεφανής, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σελόντα, ο Ντίνος Αδριανόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΕ και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Civitas και η Βίκυ Κωστοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Sopexa Α.Ε.

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι απόψεις που ακούστηκαν στη διάρκεια των συζητήσεων των δύο πάνελ τόσο από τους συμμετέχοντες σε αυτά κ.κ. Ι. Θεοτοκά (Όλυμπος ΑΕ), Π. Σκαγιά-Σταματοπούλου (Skag), Β. Στεφανή (Σελόντα), Ι. Τζουμάκη (Παπουτσάνη), Ν. Ζώη (Αθηναϊκή Ζυθοποιία), Δ. Λακασά (ΣΕΒΕ), Θ. Σκαγιά (Skag), Α. Χασάπη (Eurobank) όσο και από το κοινό.

Περισσότερα στο www.greekproductconference.gr.