Χρυσό βραβείο για το ΕΜΠ, με το AVOYOG Smoothie Beverage
Το χρυσό βραβείο απέσπασε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia 2017, ο οποίος πραγματοποιήθηκε 21-22 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Έκθεσης «Food Matters Live 2017».

Νικητής αναδείχθηκε το προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage», ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντου και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά, της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Το AVOYOG κατέκτησε την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia, που διοργάνωσε για 7η χρονιά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Ο Ε. Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που, σε μια τόσο δύσκολη για τον τόπο συγκυρία, ο Ελληνικός Κλάδος Τροφίμων αποδεικνύει ότι διαθέτει εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει τη Βιομηχανία Τροφίμων, ώστε να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση».