Θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου με τίτλο «Starting from Scratch»

Η Έλενα Παναρίτη έχει διαπρέψει ως επιστήμονας, συγγραφέας, αλλά και επιχειρηματίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ το 2009, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και από τότε, πρωτοστατεί στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης. Έζησε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πήρε πτυχίο Οικονομολόγου από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Deere College. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στις ΗΠΑ, στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, και στο Insead της Γαλλίας. Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ είναι θεσμική οικονομολόγος, ειδική σε θέματα ιδιοκτησίας, και παράλληλα κοινωνική επιχειρηματίας και συγγραφέας.

Η Έλενα Παναρίτη έχει στο ενεργητικό της μια πρωτοποριακή εργασία στο Περού, όπου πέτυχε να ενσωματώσει στη μεσαία τάξη περισσότερους από 9 εκατ. ανθρώπους και να τους εντάξει στην τυπική αγορά σε μόλις τρία χρόνια. Γι’ αυτό της απονεμήθηκε το Βραβείο Διεθνούς Βέλτιστης Πρακτικής και Καινοτομίας.