Εάν είχα το μαγικό ραβδί…

Θα ήθελα να γινόμασταν πιο ανεκτικοί και ανοιχτοί ο ένας με τον άλλον. Με σεβασμό στην διαφορετικότητα και τα πιστεύω του καθενός. Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, άλλωστε, μας έκανε όλους να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητες και τις αξίες μας, να δοκιμάσουμε τα όριά μας και να διαχειριστούμε σχέσεις και καταστάσεις με έναν νέο τρόπο.

Η ταύτιση επιχειρηματικότητας και αειφορίας θα επιτευχθεί όταν…

Συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για μια ευκαιρία όπου όλοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι. Επιχειρήσεις, κοινωνία και περιβάλλον. Κατά την περίοδο της κρίσης, μερίδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έδωσε προτεραιότητα -και δικαιολογημένα- στο να «επιβιώσει». Τώρα, είναι σημαντικό όλοι να δούμε τις μοναδικές ευκαιρίες που φέρνει η σύνδεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την αειφορία.

Οι άνθρωποι αύριο θα αντιλαμβάνονται τις επιχειρήσεις ως…

Τον σύμμαχο με τον οποίο μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, με λύσεις για καλύτερη υγεία, ασφάλεια και βιωσιμότητα.

Μια δουλειά που ζήλεψα είναι…

Αυτή που σε φέρνει κοντά στη φύση, στις ομορφιές της αλλά και με την οποία μπορείς να συμβάλεις με λύσεις για όσα την απειλούν. Πλέον, οι νέες γενιές έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν και να αποκτήσουν δεξιότητες με τις οποίες μπορούν να συμβάλουν έμπρακτα στην επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον πλανήτη, το μεγάλο μας σπίτι.

Μια χαμένη ευκαιρία ήταν…

Αυτή που περιμένω ακόμα; Νιώθω τυχερή που δεν μετανιώνω για τίποτα απ’ όσα έχω ζήσει επαγγελματικά. Ακόμα και τα λάθη ή τις χαμένες ευκαιρίες προσπαθώ να τις βλέπω ως νέες ευκαιρίες για κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό και ίσως καλύτερο.

Οι δεξιότητες που πρέπει να έχει ο επαγγελματίας του αύριο είναι…

Η συναισθηματική νοημοσύνη (αλλιώς γνωστή ως EQ). Η ικανότητα κατανόησης, χρήσης και διαχείρισης των συναισθημάτων με θετικούς τρόπους για την αποτελεσματική επικοινωνία, την ενσυναίσθηση, την αντιμετώπιση των προκλήσεων και όταν χρειαστεί, την εξάλειψη των συγκρούσεων.