Στο πλαίσιο της δέσμευσης για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός της, η Edenred παρουσιάζει οικολογικές κάρτες από ανακυκλωμένο πλαστικό πολυβινυλοχλωριδίου (rPVC). Το σώμα των νέων βιώσιμων καρτών παροχών είναι κατασκευασμένο από 99% ανακυκλωμένο PVC, το οποίο προέρχεται από αντικείμενα που στο παρελθόν είχαν διαφορετική χρήση, όπως πλαστικά σωσίβια, δίσκους βινυλίου μουσικής και βαλίτσες.

Έτσι, η Edenred Ελλάδας σχεδιάζει να εξοικονομήσει έως και 7,9 τόνους πλαστικού, από την προβλεπόμενη παραγωγή καρτών της για τα επόμενα 3 χρόνια. Οι κάρτες είναι διαθέσιμες από τον Ιούνιο του 2022 και έπειτα σε πελάτες στην ελληνική αγορά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και online.

Παράλληλα, η minimal κάθετη σχεδίασή τους περιλαμβάνει ένα νέο σήμα ανακύκλωσης από ανακυκλωμένο PVC στο πίσω μέρος της κάρτας για να βοηθά τους καταναλωτές να τις αναγνωρίζουν. «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που παρουσιάζουμε αυτή την πρωτοβουλία για να υποστηρίξουμε περαιτέρω τη δέσμευση των πελατών μας για ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε σχετικά ο Ιωάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred Greece.