Από πλευράς ΣΔΕ και ΕΔΕΕ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η ΕΔΕΕ και ο ΣΔΕ μοιράζονται την αντίληψη ότι η τηλεόραση, ως το πιο σημαντικό Μέσο για εμπορική επικοινωνία, πρέπει να εστιάζει στην παραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας, ώστε να διασφαλίζεται η προτίμηση του κοινού και η μακροβιότητά της. Η συνεργασία μας σε αυτή τη διοργάνωση έχει σκοπό να αναδείξει και να βραβεύσει το ποιοτικό τηλεοπτικό περιεχόμενο, που ταυτόχρονα ικανοποιεί το ευρύ κοινό. Θεωρούμε ότι ως διαφημιζόμενοι και διαφημιστικές εταιρείες που χρησιμοποιούμε τα Μέσα ως εργαλεία ανάπτυξης και επαφής με το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, έχουμε την υποχρέωση να ενθαρρύνουμε και να επιβραβεύσουμε προγράμματα και συντελεστές που κάνουν καλύτερο το Μέσο.

Μας ενδιαφέρει, ακόμη, να δούμε καλές εμπορικές πρακτικές από τους παρόχους περιεχομένου, που θα μπορούν να αναδεικνύουν και το πρόγραμμα, αλλά και την εμπορική επικοινωνία που το χρηματοδοτεί. Παράλληλα, εξετάζουμε την πιθανότητα συμμετοχής και του άλλου πόλου των οπτικοακουστικών Μέσων, δηλαδή του ραδιοφώνου. Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας με την Boussias, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη θετική ανταπόκριση στην πρότασή μας και τη διάθεση συνεργασίας για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, που μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο στο αντικείμενο που αξιολογεί και επιβραβεύει. Η ΕΔΕΕ και ο ΣΔΕ ευελπιστούν στη συνεργασία και συμμετοχή όλων των σχετικών Μέσων σε αυτή την πρωτοβουλία που αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για ολόκληρο το οικοσύστημα της επικοινωνίας».

Από πλευράς της Boussias, ανακοινώθηκαν τα εξής: «Μέσα από την πολυετή διοργάνωση βραβείων και έχοντας την πεποίθηση ότι η θεσμοθέτησή τους αναδεικνύει την ευγενή άμιλλα, το benchmarking και την αναβάθμιση σημαντικών κλάδων της οικονομίας, η Boussias οραματίστηκε έναν αντίστοιχο θεσμό για την ραδιοτηλεοπτική αγορά. Η εκτενής εμπειρία μας, σε συνδυασμό με το υψηλό κύρος της ΕΔΕΕ και του ΣΔΕ, αποτελούν το εφαλτήριο, ώστε, μέσω της ενσωμάτωσης των Broadcasting Awards σε ένα νέο κοινό μεγάλο εγχείρημα, να δημιουργηθεί ένας πολύ σημαντικός θεσμός που θα αποτελέσει το μοναδικό σημείο αναφοράς για την αγορά της οπτικοακουστικής επικοινωνίας».