Σε διάλογο επιχειρηματικότητα και δημοσιογραφία σε εκδήλωση του Protagon

Παρουσία περισσότερων από 700 διευθυντικών στελεχών, αρχισυντακτών, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών διεθνούς κύρους, διοργανώθηκε το Global Editors Network (GEN) Summit 2019, 13-15 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο τριήμερο συνέδριο που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συζητήθηκαν οι προκλήσεις του κλάδου της σύγχρονης δημοσιογραφίας με βάση το τρίπτυχο Voice, Visual Journalism και Verification. Έμφαση δόθηκε στη δύναμη της τεχνολογίας, ενώ τοποθετήθηκε σειρά ομιλητών, από τα πεδία της δημοσιογραφίας, των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων οι Katharine Viner, editor-in-chief του The Guardian και John Miklethwait, editor-in-chief του Bloomberg.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Χρήστος Μεμής, μέλος του Advisory Council του GEN και εκδότης-διευθυντής του Protagon.gr, διοργάνωσε παράλληλη εκδήλωση με θέμα «Εμπιστοσύνη – Trust». Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θέμα της «εμπιστοσύνης» συζητήθηκε ανοιχτά αγγίζοντας πεδία αμφισβήτησης τομέων όπως οι μετρήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι καπνοβιομηχανίες, η τεχνολογία και οι διαφημιστικές πλατφόρμες, φέρνοντας σε διάλογο εκπροσώπους των Μέσων και εκπροσώπους του επιχειρείν.