Με εκπομπή στο ΣΚΑΙ θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μελετών του νέου οργανισμού

Η Διανέοσις είναι ανεξάρτητος, ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο την τροφοδότηση του δημοσίου διαλόγου με τεκμηριωμένα στοιχεία και τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων που θα συνεισφέρουν στην επίλυση θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της Ελλάδας. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για την εκπόνηση εις βάθους μελετών και τη διατύπωση εφαρμόσιμων προτάσεων, χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις.

«Η Διανέοσις θα έχει ελληνική ψυχή, ευρωπαϊκό μυαλό και παγκόσμια μάτια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Δ. Δασκαλόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση του οργανισμού για 3 χρόνια. Εκτός από το εποπτικό συμβούλιο, η Διανέοσις επιβλέπεται από advisory board αποτελούμενο από 30 μέλη από τον χώρο της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε και μέρος της πρώτης μεγάλης έρευνας του οργανισμού, «Τι πιστεύουν οι Έλληνες;», η οποία διεξήχθη τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο 2015, σε συνεργασία με τη GPO. Εξετάζοντας μια ευρεία πολιτική, κοινωνική και οικονομική θεματολογία, βασικά ευρήματα της έρευνας είναι η υψηλή αντίληψη που επικρατεί για την Ελλάδα μεταξύ των κατοίκων της, η αυτό-εικόνα της χώρας ως μιας μικρής σε μέγεθος αλλά μεγάλης πολιτισμικής δύναμης, ο ισχυρός αλλά εξασθενημένος ευρωπαϊσμός, καθώς και η δυσπιστία προς τις προθέσεις των εταίρων. Όλες οι έρευνες, αναλύσεις και αρθρογραφία της Διανέοσις θα ανεβαίνουν στο dianeosis.org, ενώ, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάζονται και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον Καθρέφτη», κάθε δεύτερη Τετάρτη στον ΣΚΑΪ.