Και επενδύει στο επιχειρηματικό πνεύμα των bartenders

Ο νικητής θα δικαιούται 5% των καθαρών πωλήσεων για τα πρώτα πέντε χρόνια της κυκλοφορίας του προϊόντος ενώ ένα επιπλέον 5% των καθαρών πωλήσεων θα διατεθεί σε ειδικό ταμείο που θα χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του επαγγέλματος του bartending.

Ο Andy Fennell, Διευθύνων Σύμβουλος Marketing της Diageo, δήλωσε: «Το Show Your Spirit αποτελεί μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους bartenders που ξεχωρίζουν μέσα από τη διαρκή ανανέωσή τους. Με τις εμπνεύσεις τους άλλοτε δημιουργούν νέες τάσεις και άλλοτε διαμορφώνουν τις ήδη υπάρχουσες και πρωτοπορούν συνεχώς στον κλάδο του bartending. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με bartenders μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους δυνατοτήτων και να δημιουργήσει ένα brand που θα μπορούσε να είναι η επόμενη μεγάλη επιτυχία».

Η Diageo θα παρέχει την τεχνογνωσία για να τελειοποιήσει το προϊόν ώστε να είναι έτοιμο για λανσάρισμα και θα παρέχει υποστήριξη σε θέματα marketing. Μετά την κατάθεση όλων των προτάσεων, μια ελίτ ομάδα κριτών – εμπειρογνωμόνων θα επιλέξει τις 3 καλύτερες προτάσεις που θα ήθελαν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές του Απριλίου, όπου η κοινότητα των bartenders και το κοινό θα κληθούν να ψηφίσουν έναν 4ο φιναλίστ από μια λίστα από είκοσι bartenders.

Οι 4 φιναλίστ θα περάσουν 4 μέρες στο Global Technical Innovation Centre της Diageo για να δημιουργήσουν το προϊόν, μπροστά σε μια κριτική επιτροπή, διαδικασία που θα μεταδοθεί ζωντανά την 5η μέρα. Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 24 Μαΐου.