Αφαιρεί από το οργανόγραμμα τη θέση του international chief executive η Dentsu, περνώντας σταδιακά σε ενιαία παγκόσμια λειτουργία. Πρόκειται για δομική αναδιάρθρωση σε επίπεδο κορυφής, η οποία συνδέεται με την επικείμενη αποχώρηση της Wendy Clark που αυτή τη στιγμή κατέχει τον ρόλο -αν και καμία από τις 2 πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αυτήν την εξέλιξη.

Το Dentsu Group Inc, η ιαπωνική μητρική εταιρεία, αναμένεται να ανακοινώσει την απομάκρυνσή της τις ερχόμενες ημέρες, στο πλαίσιο διεθνούς μετασχηματισμού που θα ενοποιήσει τις Dentsu International και Dentsu Japan σε μία ενιαία λειτουργία. Επί του παρόντος, ο Hiroshi Igarashi, Chief Executive και Πρόεδρος του Dentsu Group Inc, έχει την εποπτεία των 2 εταιρειών, με την Dentsu International να βρίσκεται υπό την ηγεσία της Clark, με τους CEOs Αμερικής, Ασίας Ειρηνικού και ΕΜΕΑ να αναφέρονται σε αυτήν και την Dentsu Japan να έχει ως επικεφαλής τον Norihiro Kuretani.

Με τη νέα δομή, ο Igarashi θα αποκτήσει άμεσο έλεγχο σε όλες τις περιοχές δραστηριότητας της Dentsu, θέτοντας σε εφαρμογή τη στρατηγική «One Dentsu» για μεγαλύτερη συνοχή του διεθνούς και του ιαπωνικού business του ομίλου.

(Πηγή: Campaign)