«Διάκριση των φύλων στο χώρο εργασίας. Μύθος ή πραγματικότητα;»

Ο Γεώργιος Δ. Καμπάνης, CEO της Deloitte στην Ελλάδα παρουσίασε την έννοια της διαφορετικότητας ως έναν πλούτο που μπορούν να έχουν οι εταιρείες χάρη στις διαφορετικές οπτικές πλευρές, τις εμπειρίες και τα υπόβαθρα των ανθρώπων, η γνώση και η εκτίμηση της οποίας μπορεί να αποκαλύψει ομοιότητες και συμπληρωματικές δυνατότητες, να χτίσει γέφυρες για καλύτερη επικοινωνία και να οδηγήσει τελικά σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Πώλα Χατζησωτηρίου, Group Chief Financial Officer, Eurobank Ergasias, η οποία εκτίμησε ότι για τα μεσαία και χαμηλά επαγγελματικά επίπεδα η διάκριση των φύλων στο χώρο εργασίας είναι πραγματικότητα, ενώ για τα υψηλόβαθμα στελέχη είναι μύθος. Για τη συγκεκριμένη διάκριση εις βάρος των γυναικών αναζήτησε τις ευθύνες στο κράτος, τους εργοδότες και τις ίδιες τις γυναίκες και εξήγησε ότι οι γυναίκες φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Στην συζήτηση συμμετείχαν τέσσερις γυναίκες από το χώρο των επιχειρήσεων, η Μαρίκα Λάμπρου, CEO της Singular Logic, η Μαρίνα Μπουτάρη, Διευθύντρια Marketing της Οινοποιίας Μπουτάρη, η Δέσποινα Ξενάκη, Partner, Insurance Leader της Deloitte και η Αφροδίτη Τσέζου, CFO & Business Director της Attiki Gas Supply Company, οι οποίες απάντησαν στις ερωτήσεις της Ελεάνας Γιαμπανά, Partner, Human Capital, Deloitte.