Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο UNIQORN

Στην ανάπτυξη πρωτοποριακών συστημάτων κβαντικών επικοινωνιών συμβάλλει η Cosmote, με τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο UNIQORN.

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση της κβαντικής τεχνολογίας σε εφαρμογές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει επανάσταση. Το UNIQORN φιλοδοξεί να υλοποιήσει υψηλής απόδοσης, αξιόπιστες, μικρών διαστάσεων και χαμηλού κόστους τεχνολογίες, από το στάδιο της ανάπτυξης και της παραγωγής μέχρι την πρακτική εφαρμογή τους, προς όφελος όλων στο κοντινό μέλλον.

«Στην Cosmote παρακολουθούμε από κοντά τις τεχνολογίες αιχμής που αναμένεται να επιδράσουν καθοριστικά στις τηλεπικοινωνίες, την οικονομία και την κοινωνία. Με τη συμμετοχή μας στο ερευνητικό έργο UNIQORN ευελπιστούμε να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο πεδίο των κβαντικών επικοινωνιών, που θεωρείται ότι στο μέλλον θα καταστήσουν τις επικοινωνίες ασφαλέστερες και ταχύτερες», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Τσώνης, Executive Director Network Planning & Devops, του ομίλου ΟΤΕ.