Καθιστώντας «ψηφιακούς» περισσότερους ανθρώπους τρίτης ηλικίας
Σε δύο νέα εκπαιδευτικά κέντρα στην Αττική, στον Δήμο Πειραιά και στον Δήμο Αμαρουσίου επεκτείνεται το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» που στηρίζει η Cosmote και υλοποιεί ο φορέας «50 και Ελλάς».

Το πρόγραμμα έχει στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και να τους φέρει πιο κοντά στους αγαπημένους τους, με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις τεχνολογίες αφής (Tablets), να πλοηγούνται στο Internet, να χρησιμοποιούν τα Social Media και τις εφαρμογές (π.χ. χάρτες, ημερολόγιο).

Από την αρχή του προγράμματος, 2.500 άνθρωποι τρίτης ηλικίας έχουν γίνει «ψηφιακοί», ενώ φέτος υπολογίζεται ότι οι συμμετέχοντες θα φτάσουν τους 5.000. «Οι ψηφιακές δεξιότητες είναι ένα αγαθό για όλους. Γι’ αυτό, η Cosmote στηρίζει το πρόγραμμα Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο και δίνει στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να γίνουν “ψηφιακοί”», ανέφερε ο Κώστας Νεμπής, Chief Commercial Officer Consumer Segment του ομίλου ΟΤΕ.