Η Conny Braams αποχωρεί από τη Unilever και τη θέση της Chief Digital and Commercial Officer, μετά από 3,5 χρόνια στο «τιμόνι» των δραστηριοτήτων marketing της εταιρείας και 33 χρόνια συνολικά στην εταιρεία. Η C. Braams υπήρξε η πρώτη Chief Digital and Commercial Officer της Unilever τον Απρίλιο του 2022, ενώ όταν ανέλαβε top marketer, τον Ιανουάριο του 2020, ο τίτλος της ήταν Chief Digital and Marketing Officer.

Η αλλαγή αυτή υπογράμμιζε την ανάγκη να καταργηθούν τα σιλό μεταξύ του marketing και των πωλήσεων, δήλωνε η ίδια εκείνη την περίοδο και να διασφαλιστεί ότι θα προσφερόταν μια συνεπής εμπειρία πελάτη. Η εταιρεία, ιδιοκτήτρια των brands Dove, Ben and Jerry’s και Hellmann’s, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το όνομα του διαδόχου της.

Η αποχώρηση της Conny Braams συμβαίνει μόλις έναν μήνα πριν την αλλαγή CEO στη Unilever, καθώς ο νυν CEO Alan Jope θα αφήσει την εταιρεία, την 1η Ιουλίου, για να τον διαδεχθεί ο πρώην επικεφαλής οικονομικών της Heinz, Hein Schumacher. Παράλληλα, στην ηγετική ομάδα της εταιρείας θα συμβεί μια ακόμη αλλαγή, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, ο Chief Financial Officer, Graeme Pitkethly, θα συνταξιοδοτηθεί τον Μάιο του 2024 με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης του διαδόχου του.

(Πηγή: marketingweek.com)