Στο concept «Ένας Κόσμος Χωρίς Απορρίμματα», φέτος το καλοκαίρι, η Coca-Cola επέκτεινε το πεδίο εφαρμογής της πλατφόρμας κοινωνικής προσφοράς «Zero Waste Future» και στις παραλίες, μέσα από το πρόγραμμα «Zero Waste Beaches», καταφέρνοντας να συλλέξει 145 τόνους απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, περιλάμβανε μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης των επισκεπτών 9 επιλεγμένων παραλιών, καθώς και εκπαίδευσης των ιδιοκτητών και των εργαζομένων 27 παραλιακών επιχειρήσεων γύρω από τα θέματα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Coca-Cola προχώρησε στην τοποθέτηση περισσότερων από 100 κάδων χωριστής ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων και υλοποίησε δράσεις καθαρισμού. Μέσα από τις διάφορες ενέργεις του προγράμματος, πάνω από 176.000 πολίτες ενημερώθηκαν για τη σημασία της ανακύκλωσης στις παραλίες. Για το πρόγραμμα «Zero Waste Beaches» αναπτύχθηκε μια ολοκληρωμένη καμπάνια ευαισθητοποίησης, ζητώντας από το κοινό την ενεργή συμμετοχή του, κινητοποιώντας περισσότερους από 20.000 καταναλωτές, ενώ πάνω από 4 εκατ. πολίτες εκτέθηκαν στο μήνυμά του.