Οι Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ και η Bureau Veritas (BV) συνεργάστηκαν, ώστε τα Ποσειδώνια 2022, η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση, να πιστοποιηθεί ως η πρώτη βιώσιμη έκθεση στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Με την υποστήριξη της Bureau Veritas, τα Ποσειδώνια 2022 έλαβαν την πιστοποίηση ISO 20121 και καθίστανται η πρώτη, όπως τονίζεται, ναυτιλιακή έκθεση που πιστοποιεί τη δέσμευση του εκθεσιακού κλάδου στη διοργάνωση βιώσιμων εκδηλώσεων.

Το ISO 20121 είναι ένα διεθνές πρότυπο που παρέχει καθοδήγηση και βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση μιας εκδήλωσης και τον έλεγχο των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεών της.

Η Bureau Veritas αξιολόγησε επιτυχώς το σύστημα διαχείρισης της εκδήλωσης των Ποσειδωνίων σύμφωνα με τον κύριο στόχο του ISO 20121: ισορροπημένη προσέγγιση και απόδοση στην οικονομική δραστηριότητα, την περιβαλλοντική ευθύνη και την κοινωνική πρόοδο. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε αυτήν την πιστοποίηση, καθώς αποτελεί διαπιστευτήριο για τη βιωσιμότητα της εμβληματικής εκδήλωσής μας», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια ΑΕ.