Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την ΜΚΟ «Ανθρώπινοι Άνθρωποι»

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκαν τέσσερις κοινωνικές κατοικίες, δύο εκ των οποίων παραδόθηκαν ήδη. Από το πρόγραμμα ωφελούνται συνολικά 20 άνθρωποι και μέλη οικογενειών που ήταν ή κινδύνευαν να μείνουν χωρίς στέγη, οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Η BAT Hellas ανέλαβε την πλήρη αποκατάσταση δύο σχεδόν εγκαταλελειμμένων διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας –στις οδούς Φυλής και Μοσχονησίων- που έχουν παραχωρηθεί και λειτουργούν από την ΜΚΟ «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» και τον Δήμο Αθηναίων. Αφιερώνοντας μια πλήρη εργάσιμη μέρα, οι εργαζόμενοι της BAT Hellas ολοκλήρωσαν τις σχετικές εργασίες, ενώ ετοίμασαν και πακέτα δώρων με χρήσιμα είδη, τα οποία θα διατεθούν σε όλες τις οικογένειες των Κοινωνικών Κατοικιών.

Παράλληλα, η British American Tobacco Hellas ανακοίνωσε και νέο πρόγραμμα κατάρτισης και επαγγελματικών δεξιοτήτων για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κοινωνικών Κατοικιών, σε συνεργασία με εκπαιδευτικό οργανισμό πιστοποιημένο ως «Κέντρο Διά Βίου Μάθησης» από το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα καλύπτει βασικές δεξιότητες χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και διοικητικής υποστήριξης, καθώς και εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, ενισχύοντας τις προοπτικές απασχόλησης και προσφέροντας ένα ακόμη εφόδιο στους συμμετέχοντες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, η Κοινωνική Κατοικία είναι ένας θεσμός διασφάλισης όχι μόνο της αξιοπρέπειας οικογενειών που απειλούνται από την αστεγία, αλλά και για την ίδια τη λειτουργία της πόλης της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ, Στέφανος Διανέλλος, δήλωσε: «Θεωρούμε υποχρέωση μας να συμβάλουμε στις προσπάθειες αντιμετώπισης των κοινωνικών προκλήσεων, όπως η βασική ανάγκη στέγασης και η ομαλή κοινωνική επανένταξη, μέσω άμεσης βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με στόχο να σταθούν ξανά σύντομα στα πόδια τους. Δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία μέσα από τη δραστηριότητά μας». Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν επίσης στελέχη και εργαζόμενοι της ΒΑΤ Hellas, καθώς και η Πρόεδρος της οργάνωσης «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», Βέρα Μεσσήνη.