Η Avin συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα Paralies και «υιοθετεί» ξανά μέρος της παραλίας του Σχοινιά. Το καλοκαίρι του 2021, όταν η Avin συμμετείχε στο project Paralies για πρώτη φορά, συλλέχθηκαν από την παραλία του Σχοινιά περισσότερα από 100 κιλά απορριμμάτων από χειρωνακτική συλλογή, 21.000 τεμάχια από αποτσίγαρα, μικρά πλαστικά και καλαμάκια. Συνολικά ένας τόνος απορριμμάτων συλλέχθηκε και δεν έφτασε ποτέ στη θάλασσα.

Τα απορρίμματα, τα οποία συλλέγονται, επαναχρησιμοποιούνται μέσω της μετατροπής τους σε προϊόντα και αξεσουάρ ένδυσης. Το έναυσμα για τη φετινή δράση δόθηκε στις 22 Ιουνίου, όπου εργαζόμενοι της Avin και του ομίλου Motor Oil, μαζί με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, ενημερώθηκαν για τη δράση και συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας.

O Δημήτρης Κονταξής, Γενικός Διευθυντής της Avin, δήλωσε: «Η εταιρεία μας, συμμετέχοντας σε συντονισμένες ενέργειες και δυναμικές πρωτοβουλίες όπως αυτή του project Paralies, στο οποίο με χαρά είμαστε συνοδοιπόροι και φέτος, συμβάλλει στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, με στόχο τη σταδιακή μείωση και τελικά την κατάργηση του πλαστικού μίας χρήσης».