Εξαγοράζει startup που παρέχει VR περιεχόμενο.

Επιβεβαίωσε η Apple Inc. την εξαγορά της NextVR, μιας startup που παρέχει αθλητικό, και όχι μόνο, περιεχόμενο για headsets εικονικής πραγματικότητας. Η απόκτηση αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη εξοπλισμού VR και AR από την Apple, μαζί με το αντίστοιχο λογισμικό και περιεχόμενο. Η NextVR παρέχει περιεχόμενο για αρκετά υπάρχοντα VR headsets, όπως τα Oculus της Facebook, αλλά και συσκευές των Sony Corp., HTC Corp. και Lenovo.

Η νεοαποκτηθείσα εταιρεία έχει επίσης συμφωνίες με αθλητικές διοργανώσεις όπως το ΝΒΑ, αλλά και δίκτυα όπως το Fox Sports. Διαθέτει επίσης εξειδίκευση στο live streaming σε virtual reality, κάτι που θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμο για ζωντανά events και παιχνίδια. Η startup, με έδρα την Καλιφόρνια, έκλεισε επισήμως αυτή την εβδομάδα, ανακοινώνοντας στο site της ότι θα μεταβεί σε νέα διεύθυνση.

Η Apple δεν αποκάλυψε το κόστος της αγοράς, αλλά το website 9to5Mac είχε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα ότι η εταιρεία εξετάζει την απόκτηση της NextVR προς 100 εκατ. δολάρια περίπου. Πρόκειται για την τρίτη, τουλάχιστον, εξαγορά στην οποία προχωρά η Apple φέτος, μετά την απόκτηση της Voysis, μιας ιρλανδικής startup φωνητικής τεχνολογίας και της Dark Sky, ενός application καιρού. (Πηγή: Bloomberg)