Η Amazon φέρεται να σχεδιάζει νέα audio λειτουργία, η οποία θα επικεντρώνεται στη live μουσική, με τους χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε real-time performances μέσα από τον λογαριασμό τους στο Amazon Music. Αναφορές της Axios θέλουν την Amazon να αναζητά να ενσωματώσει και άλλες audio επιλογές επιπλέον της live μουσικής, όπως podcasts και talk radio.

Η εταιρεία θα μπορούσε να πληρώνει δίκτυα podcasts, μουσικούς και celebrities, προκειμένου να χρησιμοποιούν τη λειτουργία για live συζητήσεις, shows και events. Το Live audio θα μπορούσε, επίσης, να ενσωματωθεί στο Twitch, τη live gaming πλατφόρμα της Amazon.

Η εταιρεία ενδιαφέρεται να συνδέσει το live audio με υφιστάμενα audio προϊόντα με τη μορφή του voice assistant της, Alexa, και τα «έξυπνα» speakers και να αναπτύξει formats διαφημίσεων, τα οποία θα ενθαρρύνουν το κοινό να πραγματοποιήσει αγορές από την πλατφόρμα. Ας σημειωθεί ότι η πανδημία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον για το social audio. Το Clubhouse έκλεψε τις εντυπώσεις στην αρχή του έτους, ενώ, από τότε, Facebook, Twitter και Spotify παρουσίασαν νέες audio λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου και του live audio.

(Πηγή: Warc)