Η Fiat απέσπασε και το ειδικό βραβείο «Φιλικότητα προς το περιβάλλον»

Το βραβείο παρέλαβε από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Κώστα Καββαθά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Group Automobiles Hellas, Enrico Atanasio, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Giulietta, πέρα από μία γνήσια Alfa Romeo, είναι ένα αυτοκίνητο απολύτως συμβατό με την περιβαλλοντική μας φιλοσοφία που θέτει τις βάσεις για τις μελλοντικές προδιαγραφές των αυτοκινήτων που συνδυάζουν κορυφαία ασφάλεια, υψηλές επιδόσεις και ελάχιστες επιβαρύνσεις προς το περιβάλλον.

Το γεγονός ότι στον ευρωπαϊκό θεσμό Car of the Year, προκρίθηκε στη δεύτερη θέση, με ελάχιστη διαφορά από το πρώτο και με δεδομένο ότι ήταν το αυτοκίνητο με την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συμβατικών – και όχι υβριδικών/ηλεκτροκίνητων μοντέλων, μας είχε δώσει ένα σημαντικό μήνυμα». Για το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ψηφίζουν 42 εκλέκτορες, 5 από κάθε περιοδικό του θεσμού και από 2 εφημερίδες που συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

Πιο συγκεκριμένα στη διαδικασία συμμετέχουν οι 4Τροχοι, Car & Driver, Drive, Autocar, Car, Evo, Top Gear, Auto Bild Hellas, εφημερίδα Έθνος, εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Στο πλαίσιο της βράβευσης της Alfa Romeo Giulietta ως Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2011, η Fiat τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο «Φιλικότητα προς το περιβάλλον» για το νέο κινητήρα TwinAir.