Μετά από το ξεκίνημα της πανευρωπαϊκής συνεργασίας της Hyundai Motor με τον οργανισμό προστασίας των θαλασσών Healthy Seas το 2021, οι 2 εταίροι ανανέωσαν τη συνεργασία τους για ακόμη ένα έτος. Η ανανέωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσης της Hyundai στο όραμά της με τίτλο «Progress for Humanity».

Συγκεκριμένα, το 2022, θα οργανωθούν 3 μεγάλοι καθαρισμοί, όπου εκτός από την Ευρώπη, θα υλοποιηθεί και το πρώτο, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, μη ευρωπαϊκό έργο, στη Νότια Κορέα.

Επιπλέον, θα συνεχιστούν οι εκπαιδεύεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης, συντονίζοντας 5 εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα, η Hyundai σε συνεργασία με τις Healthy Seas και Aquafil επεκτείνει την υποστήριξή της σε μια κυκλική οικονομία, αναγεννώντας τα νάιλον μέρη των ανακτημένων διχτυών αλιείας, μαζί με άλλα νάιλον απόβλητα, σε νήματα Econyl που θα χρησιμοποιηθούν στα οχήματά της, καθώς και στην ίδια την εταιρεία, όπως σε χαλιά σε εγκαταστάσεις, επώνυμα δώρα κ.ά.