Τα hybrid events, η εταιρική υπευθυνότητα και η αειφορία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης Greek Meetings Industry Open WebForum – Series 2, την οποία διοργάνωσαν, στις 20 Μαΐου, ο HAPCO & DES, σε συνεργασία με το This is Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και το Thessaloniki Convention Bureau (TCB). Στο πλαίσιό του, 3 διακεκριμένοι ομιλητές παρείχαν τεχνογνωσία και αναφέρθηκαν στις τάσεις και τις λύσεις σχετικά με την επανεκκίνηση και το μέλλον του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού. Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Stephan Wurzinger, Managing Director, PCO, Global Director, Associations Relations, MCI Australia & MCI Group, ο οποίος αναφέρθηκε στα hybrid events, τον ρόλο τους στο μέλλον του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού, καθώς και σε tips & tricks, τα οποία μπορούν να του δώσουν ώθηση.

Παρατήρησε ότι τα online απαιτούν διαφορετικό business plan, στρατηγική και budget, καθώς αποτελούν μια νέα «δεξαμενή» πελατών για τις εταιρείες και πόλο έλξης για χορηγούς από περισσότερα μέρη. Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Business Development Manager, CSR Hellas, BoD Member, CSR Europe, σημείωσε ότι ο κλάδος των συνεδρίων αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα, όπου μπορεί να εφαρμοστεί ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο. Επίσης, πρότεινε στις εταιρείες να εντοπίσουν το στάδιο ΕΚΕ, όπου βρίσκονται, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο στο επιχειρείν και τις παρότρυνε να μεταβούν από έναν εθελοντικό σε έναν πιο οργανωμένο χαρακτήρα ΕΚΕ.

Το ζήτημα της αειφορίας στον τομέα του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού, ανέπτυξε ο Ιωάννης Παππάς, Director Mediterranean Region, Global Sustainable Tourism Council, CEO & Co-founder, Green Evolution AE, σημειώνοντας ότι η αειφορία αποτελεί βασικό παράγοντα για μια επανεκκίνηση στον συνεδριακό και επαγγελματικό τουρισμό, ενώ τόνισε την ανάγκη να εντοπιστούν τα απαραίτητα κριτήρια, στόχοι, διαδικασίες και πρότυπα, τα οποία μπορούν να την εξασφαλίσουν.

Το webinar προλόγισαν οι Ρένα Τόλη, Πρόεδρος του HAPCO & DES, Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών, και Πρόδρομος Μοναστηρίδης, Αντιπρόεδρος του TCB, οι οποίοι συμφώνησαν στην ανάγκη υποστήριξης του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε όλη τη χώρα, και επεσήμαναν ότι αποτελεί μια διακριτή κατηγορία τουρισμού, η οποία προσελκύει υψηλού επιπέδου συνέδρους και επισκέπτες.