Σε μια σημαντική βραδιά για την υπεύθυνη επιχειρη­ματι­κότητα και τη βιώσιμη περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη, ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για έβδομη συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες εκείνες οι οποίες διέπρεψαν στους παραπάνω τομείς. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 13 Ιουλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνι­κός Κόσμος», σε μια βραδιά υπό την αιγίδα του Υπουρ­γείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη. Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting. Τη βραδιά παρουσίασε η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

ΕΛΠΕ και ALPHA BANK
Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Οι νικητές των φετινών βραβείων ξεχώρισαν στις ενότητες: «Αριστεία στη συνεργασία», «Πρότυπο επένδυσης», «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη», «Purpose», «Ισότιμη συμμετοχή», «Βιώσιμη ανάπτυξη», «Τεχνολογία για το κοινό καλό», «Κοινωνική επιχειρηματικότητα», «ESG & SDGs», «ΜΚΟ της χρονιάς», «Καλύτερη Ομάδα CSR» και «Υπεύθυνη ηγεσία». Η μεγάλη διάκριση της βραδιάς ανήκει στις εταιρείες:

  • Ελληνικά Πετρέλαια και
  • Alpha Bank, οι οποίες αμφότερες αναδείχθηκαν CSR Corporate Brand της Χρονιάς.

Σημειώνεται ότι τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους φετινούς νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, με θέμα την ειρήνη.

«Οι εταιρείες να ασχοληθούν ξανά με τη δημιουργία αξίας»
«Τα Hellenic Responsible Business Awards αποτελούν μια αφορμή ανάτασης για την πρόοδο που έχει επιτελέσει ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος έχοντας υποστεί περίπου τα πάνδεινα εδώ και μία γεμάτη δεκαετία», σημείωσε χαρακτηριστικά, η Πρόεδρος της 30μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου. Στην ομιλία της, η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής επισήμανε επίσης, ότι «οι πραγματικά κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να απομακρυνθούν σταδιακά από το ανελέητο κυνήγι του άμεσου κέρδους και να ασχοληθούν ξανά με τη δημιουργία αξίας -όχι μόνο με την εκμετάλλευση της. Να υιοθετήσουν ολιστική πολιτική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που να στοχεύει και στην αντιμετώπιση του τεράστιου κοινωνικού και πολιτικού προβλήματος της ανισότητας».

Χαιρετισμό στην τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards απηύθυναν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Αλέξανδρος Χατζόπουλος. Το τιμητικό βραβείο της εκδήλωσης απονεμήθηκε φέτος στη Μαρία Τρυφωνίδη για την αδιάλειπτη προσφορά της ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Αιγίδες και τιμητική υποστήριξη
Τα βραβεία τίθενται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ. Οι φορείς οι οποίοι στηρίζουν τα βραβεία είναι οι: ΓΣΕΒΕΕ-Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, ΕΑΣΕ-Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ΕΒΕΘ-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΕΕΔΕΓΕ-Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ΕΕΝΕ-Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών, ΕΕΤ-Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Endeavor Greece, Hellas Cert, Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΞΕΕ-Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΒΕ-Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ΣΕΚΕΕ-Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος και ΣΕΣΜΑ-Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος. Επιστημονικοί Συνεργάτες είναι το Εργαστήριο Βιοοικονομίας κυκλικής οικονομίας βιώσιμης ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η Diversity Charter Greece. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η Global Sustain.