Καθώς από αύριο, 1η Ιουλίου, επιτρέπεται και πάλι η διεξαγωγή φυσικών συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, ο HAPCO εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την μη δημοσιοποίηση των ειδικών πρωτοκόλλων από τα Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού, τα οποία απαιτούνται για τη διεξαγωγή των φυσικών συνεδρίων.

Ήδη, αρμόδιες επιτροπές έχουν επεξεργαστεί προτάσεις που έχει υποβάλλει αναλυτικά ο HAPCO, στα οποία έχουν υπάρξει οι σχετικές συμφωνίες, αλλά μέχρι σήμερα τα πρωτόκολλα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Εν αναμονή των σχετικών δημοσιοποιήσεων, ο HAPCO ενημερώνει τα μέλη του για τις εξελίξεις με τηλε-διασκέψεις.

«Η προσπάθεια επανεκκίνησης του εθνικού συνεδριακού τουρισμού είναι αναμφισβήτητα εθνική υπόθεση, και ο HAPCO βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε αυτό τον αγώνα. Η όποια καθυστέρηση δυσχεραίνει το έργο των εργαζομένων στα γραφεία οργάνωσης συνεδρίων και την πιστοποίηση των PCO για ασφαλή πραγματοποίηση των φυσικών συνεδρίων, αλλά και συμβάλλει αρνητικά στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας», αναφέρει ο φορέας σε σχετική ανακοίνωση.