Τον νεοφυή ρόλο του Global Chief Strategy Officer ανέθεσε η Wunderman Thompson στον Neil Dawson, ο οποίος θα αναφέρεται στον Global Chief Executive, Mel Edwards.

Το στέλεχος προέρχεται από την Publicis Sapient, όπου κατείχε τον τίτλο του Chief Strategy Officer, International και ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη έργων ψηφιακού μετασχηματισμού μεγάλης κλίμακας. Ο Dawson ήταν επικεφαλής ομάδας με αντικείμενο τη διαμόρφωση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, την προώθηση καινοτομιών στο μοντέλο new business και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος ψηφιακής εμπειρίας.

Επί των ημερών του, η Publicis Sapient αναδείχθηκε Digital Consulting Leader από την IDC και Digital Transformation Acceleration Leader από τη Forrester. Από τη νέα του θέση, ο Dawson θα λειτουργήσει ως η «κινητήριος δύναμη» της στρατηγικής ηγεσίας του agency και επιλέχθηκε δεδομένου ότι έχει συνεργαστεί με brands από πολλές διαφορετικές θέσεις. «Ο Neil έχει ένα πλούσιο background που συνδυάζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό με το brand strategy, το οποίο είναι ιδανικό για τη δουλειά μας και, κυρίως, είναι αυτό που οι πελάτες ζητούν από εμάς», σχολίασε ο Edwards.
(Πηγή: Campaign)