Εισάγοντας το VR στην εκπαίδευση της ιστιοπλοΐας
H Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το Sailing Spot, το τμήμα εκπαίδευσης ενηλίκων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, εισάγουν την τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) στην εκπαίδευση της ιστιοπλοΐας, προκειμένου να προσφέρουν πιο αποδοτική, ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία μάθησης.

Παραδοσιακά, η μετάδοση της ναυτικής τέχνης από τον προπονητή στον εκπαιδευόμενο γινόταν με θεωρία, διάβασμα και πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης. Πλέον, με την Gear 360 κάμερα της Samsung, η ομάδα ιστιοπλόων έχει τη δυνατότητα να απαθανατίσει την προπόνηση στη θάλασσα σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια να τη μεταφέρει στην αίθουσα εκμάθησης μέσω του Gear VR, με το οποίο οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να δουν το ρεαλιστικό περιεχόμενο που έχουν καταγράψει.

Έτσι, η θεωρητική εκπαίδευση και η αναλυτική παρουσίαση της προπόνησης αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη, καθώς βασίζονται στην αναμετάδοση της πραγματικής εμπειρίας του εκπαιδευόμενου και της ομάδας. Ο εξοπλισμός της ομάδας ολοκληρώνεται με το smartwatch της σειράς Gear S της Samsung.