Νέες διαδικασίες και πρωτοβουλίες εφάρμοσε η Samsung Electronics Co., Ltd. με επίκεντρο το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, όπως πρακτικές παραγωγής προϊόντων και απόκτησης πόρων χαμηλού περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Οι αλλαγές αυτές, όπως υπογραμμίζει η ίδια, ευθυγραμμίζονται με τις ευρύτερες προσπάθειές της να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της.

Ενδεικτικά, στο πλαίσιο του οράματός της «Together for Tomorrow», ενσωμάτωσε ανακυκλωμένα υλικά σε επιλεγμένα προϊόντα οθόνης και ψηφιακής σήμανσης, χρησιμοποιώντας πλέον περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά σε αυτά, όπως η πίσω όψη των οθονών, για να αυξήσει τον κύκλο ζωής των πόρων και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι λύσεις ψηφιακής σήμανσης, όπως η σειρά Smart Signage 2022, έλαβαν πιστοποιημένους βαθμούς ενεργειακής απόδοσης, ενώ, ήδη από το 2021, χρησιμοποιούνται οικολογικές συσκευασίες από ανακυκλωμένα υλικά σε όλα τα προϊόντα ψηφιακής σήμανσης.

Επίσης, χρησιμοποιείται η λύση SoC (System on Chip), η οποία επιτρέπει την εμφάνιση περιεχομένου χωρίς πρόσθετες συσκευές, αποτρέποντας τη σπατάλη ενέργειας. Ας σημειωθεί ότι η Samsung έλαβε πιστοποιήσεις Energy Star και Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) για τις βελτιώσεις των προϊόντων της σε ενεργειακή απόδοση και τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στη σειρά Smart Signage του 2022 (QMB, QHB, QBB). Επίσης, ανακηρύχθηκε ως νικήτρια του βραβείου «Sustainability Innovation of the Year» στα AV News Awards στις 10 Μαΐου.