H MSComm ήταν συνδιοργανώτρια του 1ου Διεθνούς Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Συμποσίου Yale, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, από το Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν τα οφέλη της κρητικής δίαιτας και ο κρητικός τρόπος ζωής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τουριστικής και αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας της Κρήτης.

Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι καταβολές, το υπόβαθρο και οι παραδόσεις που δημιούργησαν τη μεσογειακή δίαιτα, ενώ αναδείχθηκε και ο γαστρονομικός πλούτος της Κρήτης. Το συμπόσιο διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου και το Yale School of Public Health and Yale Hospitality, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου.

Συνδιοργανωτές ήταν η MSComm, το EIT Food Hub Greece και οι Industry Disruptors Game Changers. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, χρυσός χορηγός ήταν τα Phaea Resorts, Metaxa Hospitality και επίσημος χορηγός αερομεταφορών η Aegean Airlines.