Με τα Reels στο Instagram και το Facebook, η Meta προσπαθεί να ανταγωνιστεί την παγκόσμια επιτυχία του TikTok παρέχοντας στους διαφημιζόμενους νέους τρόπους για να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών.

Την Τρίτη, η Meta παρουσίασε νέες δυνατότητες video για τους διαφημιζόμενους, οι οποίες περιλαμβάνουν την προσθήκη call-to-action button, άμεση ενσωμάτωση του WhatsApp και εργαλεία μέτρησης της αλληλεπίδρασης. Τον περασμένο Ιούλιο, η Meta άρχισε να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μετατρέπουν τα Reels τους στο Instagram σε διαφημίσεις, κάτι που η εταιρεία ήλπιζε ότι θα τις βοηθούσε να προσεγγίσουν νέο κοινό και να αυξήσουν το engagement.

Πλέον, οι διαφημιζόμενοι μπορούν να μετατρέπουν οργανικές αναρτήσεις εικόνων και βίντεο σε διαφημίσεις στο Ads Manager στο Facebook Reels, καθώς και να προσθέσουν ένα κουμπί CTA στη διαφήμισή τους. Επιπλέον, η Meta λανσάρει τις Click-to-Messenger διαφημίσεις και το WhatsApp Conversion optimization για διαφημίσεις στα Facebook Reels.

Αυτές οι ενημερώσεις θα επιτρέψουν τους διαφημιζόμενους να προσθέσουν ένα κουμπί «Αποστολή μηνύματος» στις διαφημίσεις τους στα Facebook Reels για να δώσουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια συνομιλία στο WhatsApp ή στο Messenger απευθείας από τη διαφήμιση.

(Πηγή: MediaPost)