Τον πρώτο χαρακτήρα με αυτισμό, τον Μπρούνο, παρουσιάζει η Mattel στο πλαίσιο της σειράς «Τόμας το Τρενάκι: Εμπρός τις μηχανές». Η Mattel δημιούργησε τον Μπρούνο σε συνεργασία με το Autistic Self Advocacy Network (ASAN) και το Easterseals Southern California, ενώ τις ιστορίες του επιμελήθηκαν συγγραφείς με αυτισμό και ειδικοί σύμβουλοι. Ο Μπρούνο θα εμφανιστεί στη σειρά στο ελληνικό κανάλι στο YouTube και στο Boomerang, στη Nova, το 2023.

Οι ειδικοί που συνεργάστηκαν, μαζί με τη δημιουργική και συγγραφική ομάδα της Mattel, αξιοποίησαν την πείρα τους -αφιερωμένη στην κατανόηση του αυτισμού- για να δημιουργήσουν έναν ακριβή χαρακτήρα με σεβασμό, αλλά και καλλιτεχνικό τρόπο.

Η εισαγωγή του Μπρούνο, ως βασικού χαρακτήρα της σειράς, αφορά σε όλο το περιεχόμενο του YouTube, στο μουσικό άλμπουμ, στα podcast «Thomas & Friends Storytime», στο ειδικό επεισόδιο «Το Μυστήριο του Ψηλού Βουνού» και στα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Η δε φιγούρα του θα συμπεριληφθεί σε μια σειρά προϊόντων και είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά.