Η Lidl Ελλάς δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας στελεχών του λιανικού εμπορίου, το Lidl UP: Learn & Work, σε συνεργασία με το δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Γλυφάδας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το Lidl UP: Learn & Work στελεχώνει το πρώτο πειραματικό τμήμα της νέας ειδικότητας «Στέλεχος Λιανικού Εμπορίου». Οι σπουδαστές του θα λάβουν τη θεωρητική κατάρτιση στο δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Γλυφάδας, ενώ ταυτόχρονα θα εκπαιδεύονται στην πράξη σε καταστήματα της Lidl στην Αττική, από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές – Διευθυντές Καταστημάτων. Το πρόγραμμα συνδυάζει την επαγγελματική κατάρτιση με σταθερό μηνιαίο μισθό, εκπαίδευση στην πράξη, πιστοποιημένο πτυχίο από τον ΕΟΠΠΕΠ, ενώ μια θέση Υποδιευθυντή καταστήματος περιμένει τους αποφοίτους, όπως επισημαίνει η εταιρεία.

Η Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director and Member of the Board της Lidl Ελλάς, δήλωσε: «Με το Lidl UP: Learn & Work, δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στη νέα γενιά. Στηρίζουμε και δίνουμε ευκαιρίες σε νέους και νέες, ώστε να προετοιμάσουμε τα Στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο, σήμερα».