Αναστέλλεται η συγχώνευση Philip Morris-Altria

Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί η Juul Labs Inc, κατασκευάστρια εταιρεία του πρώτου σε πωλήσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου στις ΗΠΑ, μετά από την εμφάνιση μυστηριώδους ασθένειας των πνευμόνων με πολλά θύματα, αλλά και την προειδοποίηση των αρχών ότι το άτμισμα μεταξύ των νέων έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Σε αυτό το περιβάλλον, η Juul όρισε νέο CEO και δεσμεύτηκε να σταματήσει τη διαφημιστική της προβολή στις ΗΠΑ, αλλά και τις πιέσεις που ασκεί στην κυβέρνηση Trump για την επίτευξη ευνοϊκών ρυθμίσεων, ενέργειες που προκαλούν το μένος ειδικών του κλάδου της υγείας αλλά και της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο Chief Executive Officer Kevin Burns θα αποχωρήσει και θα αντικατασταθεί από το πρώην στέλεχος του Altria Group, K.C. Crosthwaite.

Την ίδια στιγμή, η Altria ανακοίνωσε ότι σταματά τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με τον έταιρο γίγαντα της καπνοβιομηχανίας, Philip Morris, με τις 2 εταιρείες να δηλώνουν ότι θα εστιάσουν στην προώθηση του IQOS στην αμερικανική αγορά. Η αρμόδια αρχή στις ΗΠΑ επέπληξε πρόσφατα τη Juul για το γεγονός ότι προβάλλει τα προϊόντα της ως λιγότερο επικίνδυνα από τα τσιγάρα, χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, με την εταιρεία να αναφέρει ότι συνεργάζεται με τους αρμόδιους.
(Πηγή: AdAge)