Οκτώ στους δέκα Έλληνες ανησυχούν πολύ για την οικογένεια τους λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Nielsen στην Ελλάδα από τις 13 Μαρτίου μέχρι και τις 17 Μαρτίου σε 1.000 άτομα άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Nielsen.

Οκτώ στους δέκα Έλληνες ανησυχούν πολύ για την οικογένεια τους λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Nielsen στην Ελλάδα από τις 13 Μαρτίου μέχρι και τις 17 Μαρτίου σε 1.000 άτομα άνω των 18 ετών. Η πλειοψηφία των Ελλήνων (73%) θεωρεί ότι η εξάπλωση του ιού θα σταματήσει τους επόμενους 2-3 μήνες στην Ελλάδα, ενώ εκτιμούν ότι στην Ευρώπη η εξάπλωση δεν θα περιοριστεί το ίδιο σύντομα και θα σταματήσει σε περισσότερο από 4 μήνες έως και 1 χρόνο.

Από τα ευρήματα προκύπτει ότι οι Έλληνες λαμβάνουν διαρκή ενημέρωση για την κατάσταση της χώρας από πολλές και διαφορετικές πηγές, κυρίως από τις Ειδήσεις στην Τηλεόραση (82%), τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (68%), καθώς και τις τοπικές Ηλεκτρονικές Εφημερίδες (45%). Σχετικά με την υγιεινή και τα μέτρα αυτοπροστασίας, 8 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι πλένουν πιο συχνά τα χέρια τους, σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 36% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί ισχυρότερα απορρυπαντικά / καθαριστικά για το σπίτι.

Η έρευνα είναι συνδρομητική και διεξάγεται από την Nielsen σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο καταγράφοντας την επίδραση του Covid-19 στη συμπεριφορά των ανθρώπων, τόσο αναφορικά με τις αγοραστικές και καταναλωτικές συνήθειες όσο και με τον τρόπο ζωής σε 20 διαφορετικούς πυλώνες δραστηριοτήτων. Η επόμενη μέτρηση της έρευνας προγραμματίζεται να υλοποιηθεί αρχές Απριλίου στην Ελλάδα για να καταγράψει την εξέλιξη στις αλλαγές της συμπεριφοράς των καταναλωτών.