Για όσα της προσάπτονται ότι αποτελεί «δάκτυλο» των κινέζων
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Huawei και δυτικών κυβερνήσεων και media, τα οποία την κατηγορούν ότι αποτελεί «εργαλείο» του κινεζικού κράτους.

Ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας δημοσίευσε μια ολοσέλιδη καταχώριση στη Wall Street Journal διατρανώνοντας την αθωότητά του, με τίτλο «Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε. Ελάτε να μας δείτε». Φέροντας τον χαρακτηρισμό «Ανοιχτή επιστολή στα αμερικανικά media», υπογράφεται από την board director Catherine Chen, η οποία προσκαλεί τον Τύπο να επισκεφτεί την εταιρεία προκειμένου να διασκεδάσει κάθε «παρανόηση» που μπορεί να έχει δημιουργηθεί.

Στο κείμενο, η Chen γράφει: «Απευθύνομαι σε εσάς με την ελπίδα ότι μπορούμε τελικά να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει κάποιες παρανοήσεις σχετικά με εμάς. Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε. Ελάτε να μας δείτε. Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε». Η ενέργεια έρχεται σε συνέχεια των διπλωματικών πιέσεων που ασκούν οι ΗΠΑ σε χώρες προκειμένου να αποκλείσουν τη Huawei από τυχόν συμμετοχή στις τηλεπικοινωνιακές τους υποδομές, εγείροντας προβληματισμούς που δεν μπορούν να παραβλεφθούν.
(Πηγή: TheDrum)