Συνολικά 662 πρωτοβουλίες ψηφιακής ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, 11 από τις οποίες στην Ελλάδα, στήριξε η Google μέσα από το πρόγραμμα Digital News Innovation Fund – DNI, ύψους 150 εκατ. ευρώ την περίοδο μεταξύ 2015 και 2019. Η Google ίδρυσε το Ταμείο Καινοτομίας Ψηφιακών Ειδήσεων με στόχους την προώθηση της καινοτομίας στις ψηφιακές εκδόσεις και την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας, και σήμερα παρουσιάζει την τελική έκθεση των αποτελεσμάτων, η οποία καταδεικνύει το πού κατευθύνθηκαν τα κονδύλια αυτά και πώς τα χρησιμοποίησαν οι εκδότες.

Οι υποψήφιοι για χρηματοδότηση είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν κονδύλια έως και ενός εκατ. ευρώ, για προγράμματα σχετικά με τα πιο πιεστικά ζητήματα του ειδησεογραφικού οικοσυστήματος: την ενίσχυση των εσόδων από τον ψηφιακό τομέα, την ανάδειξη τοπικών θεμάτων, την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.Από τη συνολική χρηματοδότηση, το μεγαλύτερο ποσοστό (52%) κατευθύνθηκε στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, ακολουθούμενη από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης (21%).

Οι 11 πρωτοβουλίες που στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα στην Ελλάδα άντλησαν χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον του Ταμείου, πριν από δύο χρόνια, η Google ίδρυσε και το Google News Initiative, αναλαμβάνοντας να διαθέσει 300 εκατ. δολάρια για την ευημερία της δημοσιογραφίας, ενώ σήμερα ανακοινώνει τη συνολική διάθεση 54,3 εκατ. δολαρίων σε ευρωπαϊκούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς.