Σε συμφωνία εξαγοράς της από τη Facebook προχώρησε η CTRL-Labs, σε τιμή που κυμαίνεται από τα 500 εκατ. έως το 1 δισ. δολάρια.

Η startup τεχνολογίας αναπτύσσει λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται ένα ψηφιακό avatar μόνο με τη σκέψη τους, μέσα από ένα βραχιολάκι που μετρά τη δραστηριότητα των νευρώνων τους. Στη συνέχεια, η νευρωνική δραστηριότητα μετατρέπεται σε κίνηση σε μια ψηφιακή οθόνη. Τέτοιου είδους τεχνολογία αναμένεται να καταστεί ζωτική για τη δημιουργία προϊόντων AR, όπως τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, με τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να χειριστεί τον υπολογιστή του χωρίς κουμπιά ή πληκτρολόγιο.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το κομμάτι του ΑR και έχει αναπτύξει σειρά καινοτομιών, όπως hands-free γυαλιά ΑR. Το 2017 ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός brain-computer interface, που θα μπορούσε να μετατρέψει τις σκέψεις των χρηστών σε κείμενο στην οθόνη. Η τεχνολογία της CTRL-Labs κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο Andrew Bosworth, Head of AR and Virtual Reality της Facebook, σχολίασε σε post, ανακοινώνοντας τη συμφωνία: «Το βραχιολάκι αντιλαμβάνεται την πρόθεσή σου και έτσι μπορείς να μοιραστείς μια φωτογραφία με έναν φίλο μέσω μιας ανεπαίσθητης κίνησης, ή απλά, έχοντας την πρόθεση να το κάνεις».
(Πηγή: AdAge)