Η Emirates εγκαινιάζει την πρώτη, όπως επισημαίνει η ίδια, εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας αεροπορικής εταιρείας, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο αεροσκάφος A380 και να κλείσει θέση από τον χώρο του σπιτιού του.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο emirates.com, μέσω της εφαρμογής της Emirates, και στο Oculus Store. Αυτήν τη στιγμή, η Emirates σχεδιάζει μια ενημερωμένη έκδοση, στην οποία οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στην premium economy θέση και τους εσωτερικούς χώρους των αεροσκαφών A380.

Επίσης, σχεδιάζει να εξελίξει την εφαρμογή, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να πλοηγούνται σε προορισμούς, να επιλέγουν καμπίνα, να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για την πτήση τους μέσα από το Emirates Oculus VR. Ο Boutros Boutros, Υποδιευθυντής της Emirates σε ζητήματα Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing και Brand, ανέφερε: «Η Emirates στοχεύει να προσφέρει καινοτόμες, υψηλής ποιότητας εμπειρίες στους πελάτες της, ασχέτως αν βρίσκονται στον αέρα, στο έδαφος ή στον ψηφιακό χώρο».