Η εκπαίδευση τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης του CSR Hellas, με τίτλο «Η εκπαίδευση θεμέλιο για Βιωσιμότητα», η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά χθες, 10 Ιουνίου, με αφορμή την έναρξη του CSR School στις 15 Ιουνίου. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Στο πάνελ συζήτησης, το οποίο ακολούθησε, ο Δρ. Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης του Alba Graduate Business School-The American College of Greece, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα, προκειμένου τα skills, τα competencies, αλλά και το mindset της βιωσιμότητας να γίνουν πράξη. Η Κλόντια Καρύδη, Vice President, Public Affairs, The American College of Greece, παρατήρησε ότι οι συνέργειες μεταξύ της ιδιωτικής και της δημόσιας εκπαίδευσης συμβάλλουν στην εμπέδωση των αρχών του sustainability και σημείωσε ότι η βιωσιμότητα θα πρέπει να ενταχθεί στην εκπαιδευτική πρακτική από τα αρχικά στάδιά της.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, υπογράμμισε ότι στόχος των εταιρειών θα πρέπει να είναι η βιωσιμότητα και η ΕΚΕ να καταστούν μέρος του «business as usual». Αλλαγή στην περί βιωσιμότητας αντίληψη των εταιρειών παρατήρησε ο Αντώνης Μουντούρης, Υποδιευθυντής Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, ΕΛΠΕ, και τις παρότρυνε να συμπεριλάβουν τη δια βίου μάθηση σχετικά με ζητήματα βιωσιμότητας.

Τέλος, ο Policy Expert Ανάπτυξης Ανθρώπινου Κεφαλαίου, ΣΕΒ, Γιάννης Σιδηρόπουλος, υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση πρέπει να αφορά και το ανθρώπινο δυναμικό σε επίπεδο τόσο technical, όσο και soft skills. Χρυσοί χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Μυτιληναίος και Όμιλος ΟΤΕ, ενώ Αργυροί χορηγοί οι Ελληνικά Πετρέλαια
και Signify Hellas.