Η Chep Ευρώπης, η εταιρεία παροχής λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας, κατέκτησε το Πλατινένιο Επίπεδο Αναγνώρισης EcoVadis για δεύτερη συνεχή χρονιά, για τα επιτεύγματά της σε επίπεδο αειφορίας το 2021.

Η Ecovadis κατατάσσει την Chep στο κορυφαίο 1% στην κατηγορία «Ενοικίαση και μίσθωση άλλων μηχανημάτων, εξοπλισμού και υλικών αγαθών». Η EcoVadis αξιολογεί 75.000 εταιρείες σε 200 κλάδους που δραστηριοποιούνται σε 160 χώρες. Η μεθοδολογία της εστιάζει σε 21 ζητήματα, τα οποία διακρίνονται σε 4 θεματικούς τομείς (Περιβάλλον, Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δεοντολογία, Βιώσιμες Προμήθειες).

Τα 21 κριτήρια βασίζονται σε διεθνή πρότυπα αειφορίας, όπως οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), το πρότυπο Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς (GRI), το πρότυπο ISO 26000 και οι αρχές CERES. «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που λάβαμε ακόμη μια αναγνώριση για τις προσπάθειές μας όσον αφορά την αειφορία», δήλωσε ο Alejandro Tostado, Επικεφαλής για Θέματα Αειφορίας και Κρατικών Υποθέσεων της Chep Ευρώπης.