Με την παρουσίαση της ενέργειας «Hair for Help»
«Προσφέροντας μαλλιά, χαρίζοντας χαμόγελα, δίνοντας ζωή» ήταν ο τίτλος της παρουσίασης που έκανε ο Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord στο συνέδριο 5ο Πανόραμα Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Πράξη.

Η παρουσίαση αφορούσε στην κοινωνική ενέργεια «Hair for Help» που εξελίσσει η εταιρεία σε συνεργασία – και – με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής». Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2011 και αφορά στην στήριξη ογκολογικών, κυρίως, ασθενών που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αγοράς περούκας αποκατάστασης, η οποία τους είναι απαραίτητη μετά τις χημειοθεραπείες που ακολουθούν. Στο πλαίσιο αυτό, οι εθελοντές προσφέρουν λίγα από τα μαλλιά τους, προκειμένου από αυτά να δημιουργηθούν οι περούκες αποκατάστασης.

Ο Βαρδής Κορδεράς παρουσίασε τον σχεδιασμό της πρωτοβουλίας και την εξέλιξή της στο χρόνο, η οποία είναι ραγδαία, δεδομένου ότι ξεκίνησε για τους μικρούς ογκολογικούς ασθενείς, ενώ πλέον η προσφορά της έχει επεκταθεί και στους ενήλικες, αλλά και στους ασθενείς με αλωπεκία. Ο ίδιος εστίασε μεταξύ άλλων και σε έναν άλλο στόχο που έχει η πρωτοβουλία, στη δημιουργία μιας νέας γενιάς συνειδητοποιημένων εθελοντών, για τους οποίους η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί στάση ζωής και όχι κάτι αποσπασματικό. «Σήμερα δωρίζουμε τα μαλλιά μας, αύριο προσφέρουμε αίμα για να σώσουμε μια ζωή, μεθαύριο γινόμαστε συνειδητά, δωρητές οργάνων…», ανέφερε χαρακτηριστικά.