Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεται με τη WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων μετά την έρευνα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου η οποία αποκάλυψε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά πετούν ετησίως 1 εκατ. τόνους τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε 18μηνη έρευνα, η οποία αναφέρει ότι από το 1 εκατ. τόνους τροφίμων, τα μισά θα μπορούσαν με ασφάλεια να καταναλωθούν. Επιπλέον, η σπατάλη τροφίμων στον οικιακό τομέα ξεπερνά το 50% της συνολικής σπατάλης και κάθε πολίτης στην Ελλάδα, πετά κάθε χρόνο 98,2 κιλά τροφίμων από το νοικοκυριό του.

Η ΑΒ, λοιπόν, με την υποστήριξη του WWF Ελλάς αλλάζει τις εσωτερικές της διαδικασίες για τον περιορισμό των απωλειών στα καταστήματα και τις αποθήκες της, δίνει έμφαση στη δωρεά ποιοτικών και απολύτως ασφαλών τροφίμων, συνεργάζεται με τους προμηθευτές της παρέχοντάς τους πληροφόρηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν κι εκείνοι να μειώσουν τις απώλειες στην αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση και ενημερώνει όλους τους πελάτες της, αναπτύσσοντας χρηστικά εργαλεία.