Μετά από καταγγελίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Τις απολογίες της εξέφρασε η Apple για τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων από τις συνομιλίες με την ψηφιακή βοηθό Siri.

Η ανακοίνωση ήρθε σε συνέχεια κριτικής που δέχθηκε ο τεχνολογικός γίγαντας για το γεγονός ότι απασχολεί υπαλλήλους προκειμένου να ακούν τις ηχογραφημένες αλληλεπιδράσεις των χρηστών με τους voice assistants με στόχο τη βελτίωση του προϊόντος. Η εταιρεία είχε προσλάβει εκατοντάδες άτομα στο πλαίσιο μιας διαδικασίας με την ονομασία «grading», την οποία ανέστειλε στον απόηχο της κατακραυγής.

Ωστόσο, το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα επιστρέψει, αφού ολοκληρωθεί σειρά αλλαγών σε αναβαθμίσεις του λογισμικού αυτό το φθινόπωρο. «Συνειδητοποιούμε ότι δεν ανταποκριθήκαμε στα υψηλά ιδανικά μας και απολογούμαστε για αυτό», ανέφερε η Apple σε ανακοίνωσή της. Όπως έγινε σαφές, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα επιτρέπουν στην εταιρεία να ακούει ανώνυμα δείγματα audio προκειμένου να βελτιώσει τη Siri και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν από το πρόγραμμα.

Αν και οι ηχογραφήσεις δεν θα αποθηκεύονται πλέον, απομαγνητοφωνήσεις που θα έχουν δημιουργηθεί μέσω υπολογιστή θα διατηρούνται ανώνυμα για διάστημα έως 6 μήνες. Επίσης, μόνο υπάλληλοι της Apple θα ακούν τα δείγματα και όχι εξωτερικοί συνεργάτες, ενώ ηχογραφήσεις που έγιναν κατά λάθος, επειδή το σύστημα νόμιζε ότι ο χρήστης είπε «Hey Siri», θα διαγραφούν.
(Πηγή: AdAge)